Veggie burgare timbal, sötpotatispuré & curry-ingefärasås

biozoon_rezepte_gemuesebuerger.jpg

Ärtor fyllning 

750 gr Ärter (frysta) 

250 ml Grönsaksbuljong 

40 g GeleaCold                

Salt, socker 

Morot fyllning

750 gr Morötter (frysta) 

250 ml Grönsaksbuljong 

40 g GeleaCold                

Salt, socker 

Kålrabbi fyllning 

750 g Kålrabbi (fryst) 

250 ml Grönsaksbuljong 

150 ml Grädde 30% 

40 gr GeleaCold

Salt, socker, muskot

Veggie burgare: Blanda varje typ av grönsaker med grönsaksbuljong och smakningar till en mycket fin puré i 5 minuter tillsätt sedan GeleaCold och rör i i 20 sekunder. Fyll de 3 grönsaksmassorna i separata spritspåsar med ett stort runt munstycke och spritsa i silikonmuffinsformar i tre olikfärgade lager vardera och frys. 

Sötpotatispuré 

750 g Kokt sötpotatis 200 ml Grönsaksbuljong

50 ml Smält smör 

40 gr GeleaCold

Salt, socker, muskot 

Sötpotatispuré: Blanda sötpotatis, mjölk, smör och smaksättning till en mycket fin puré i 5 minuter tillsätt sedan GeleaCold och mixa i 20 sekunder. Använd en engångs spritspåse och ett stjärnformat munstycke för att spritsa massan i dekorativa former på en GN-bakplåt och sedan frysa.

Curry-ingefära sås 

500 ml Bechamelsås

Curry/ingefärapulver

Curry-ingefära sås: Koka upp Béchamelsås såsen och smaka av med curry och ingefärspulver. Uppvärmning/servering: Lägg den frysta maten på en tallrik, täck över och värm i 100°C i ångugn i 12-15 minuter. 

Att servera, häll såsen över veggie burgare. 

Tips från kök: 

Ju finare puré, desto bättre resultat! Vi rekommenderar Roboten Coupe Blixer och en pureeing tid på 5 minuter. Täck och värm i mikron i max. 5 minuter vid medelvärme (400W). Testa värmebeteende i förväg!