Ärtor fyllning
750 gr Ärter (frysta)
250 ml Grönsaksbuljong
40 g GeleaCold
Salt, socker
Morot fyllning
750 gr Morötter (frysta)
250 ml Grönsaksbuljong
40 g GeleaCold
Salt, socker
Kålrabbi fyllning
750 g Kålrabbi (fryst)
250 ml Grönsaksbuljong
150 ml Grädde 30%
40 gr GeleaCold
Salt, socker, muskot
Veggie burgare: Blanda varje typ av grönsaker med grönsaksbuljong och smakningar till en mycket fin puré i 5 minuter tillsätt sedan GeleaCold och rör i i 20 sekunder. Fyll de 3 grönsaksmassorna i separata spritspåsar med ett stort runt munstycke och spritsa i silikonmuffinsformar i tre olikfärgade lager vardera och frys.
Sötpotatispuré
750 g Kokt sötpotatis 200 ml Grönsaksbuljong
50 ml Smält smör
40 gr GeleaCold
Salt, socker, muskot
Sötpotatispuré: Blanda sötpotatis, mjölk, smör och smaksättning till en mycket fin puré i 5 minuter tillsätt sedan GeleaCold och mixa i 20 sekunder. Använd en engångs spritspåse och ett stjärnformat munstycke för att spritsa massan i dekorativa former på en GN-bakplåt och sedan frysa.
Curry-ingefära sås
500 ml Bechamelsås
Curry/ingefärapulver
Curry-ingefära sås: Koka upp Béchamelsås såsen och smaka av med curry och ingefärspulver. Uppvärmning/servering: Lägg den frysta maten på en tallrik, täck över och värm i 100°C i ångugn i 12-15 minuter.
Att servera, häll såsen över veggie burgare.
Tips från kök:
Ju finare puré, desto bättre resultat! Vi rekommenderar Roboten Coupe Blixer och en pureeing tid på 5 minuter. Täck och värm i mikron i max. 5 minuter vid medelvärme (400W). Testa värmebeteende i förväg!