ÄGGRÖRATIMBAL PÅ BRÖD, MED CHAMPINJONER
Du gör nu timbal diet själv. Enkelt och mycket känsligt
Recepter timbal
700 g ankbröst genomstekt
300 ml grönsaksbuljong
40 g GeleaCold
Ankbröst: Puré ankbröstet med buljong i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. För ett vackrare utseende kan du strö paprikapulver i silikonformen ”kycklingbröst” (Hühnerbrust) innan du fyller den. Spritsa massan med hjälp av en spritspåse i silikonformen, fördela jämnt i formen med locket och frys
1000 g kokt rödkål med äpple
40 g GeleaCold
Rödkål med äpple: Puré äpple rödkål i 5 min. fin och slött, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Fyll massan i silikonformen "spenat" med hjälp av en spritspåse, fördela massan med locket jämnt i formen och frys. Alternativ: Spritsa blandningen dekorativt på en silikonmat med en Spätzle/potatispress eller med en spritspåse med rund tyll.
500 g kroppkakor kokt
300 ml kall vatten
200 ml olja
40 g GeleaCold
Salt och muskot
Kroppkakor: Puré de kokta kroppkakorna med kallt vatten och oljan i 5 min. Om det behövs, smaka med lite salt och muskotnöt. Tillsätt GELAcold och mixa i 20 sekunder. Fyll blandningen i en halvcirkelform av silikon, täck med folie och frys. Alternativ: Forma blandningen med en sked till quenells, sätt på en silikonmat och frys.
Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.
För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!
Kalorier 1139 kj / 272 kcal
Salt 0,5 g
Fett 20,5 g
-Varav mättade fettsyror 3,9 g
Kolhydrater 12 g
-Varav socker 4,3 g
Fiber 4,5 g
Protein 8,3 g
ÄGGRÖRATIMBAL PÅ BRÖD, MED CHAMPINJONER
Du gör nu timbal diet själv. Enkelt och mycket känsligt
500 g Bratwurst,
stekt 200 g kalkonbröst,
stekt 300 ml grönsaksbuljong
40 g GeleaCold
Curry
Currywurst: Puré bratwurst med kalkonkött, kryddor och buljong i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. För en trevligare presentation kan du strö lite currypulver i silikonformen innan du fyller dem. Fyll blandningen i silikonformen "Bratwurst" med hjälp av en engångsspritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys
400 g Pommes Frites, friterat
100 ml olja
500 ml kall vatten
40 g GeleaCold
Salt, Paprikapulver
Pommes frites: Pure pommes frites med olja, vatten och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen i silikonformen "sparris" med hjälp av en engångssritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys. Skär till önskat storlek innan du regenererar. Alternativ: Spritsa blandningen på ett silikonmat med en spritspåse och perforerad tyll i önskat längt.
250 ml sky
250 ml Curryketchup
Currypulver, Chili
Pikante Sås: Koka upp sky och curryketchup och smaka av med kryddorna
Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.
För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!
Kalorier 1146 kj / 274cal
Salt 2,4 g
Fett 19,9 g
-Varav mättade fettsyror 6,9 g
Kolhydrater 14,7 g
-Varav socker 6,3 g
Fiber 2,6 g
Protein 8,6 g
ÄGGRÖRATIMBAL PÅ BRÖD, MED CHAMPINJONER
Du gör nu timbal diet själv. Enkelt och mycket känsligt
700 g stekt fläskestek
300 ml köttbuljong
40 g GeleaCold
Fläskstek: Mixar stekt fläskstek med buljongen i 5 min. fin och slätt. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. För en finare presentation, strö silikonformen med lite paprikapulver innan du fyller dem. Tillsätt blandningen till silikonformen "rostskiva"(Bratenscheibe) med hjälp av en spritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys. Alternativ: Fyllmassan i en lagd låda eller tunnelform och frys. Denna metod är särskilt användbar när större kvantiteter behövs. Regenereringstiden måste förlängas i enlighet med detta.
700 g haricot vert fryst
50 g stekt bacon
250 ml grönsaksbuljong
40 g GeleaCold
dragon, salt, peppar
Haricot vert: Puré haricot vert med baconbitarna och buljongen i 5 minuter. Lägg till GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa massan med en spritspåse i silikonformen ”böner” (Bohnen) fördela jämnt i formen med locket och frys. Alternativ: Fyll massan i en spritspåse med stjärntyll och spritsa dekorativt formade mönster på en silikonmat och frys.
500 g kokt potatis kallt eller frusna potatis tärningar
300 ml kall mjölk
200 g smält smör
40 g GeleaCold
Muskot, salt och peppar
Stomppotatis: Puré potatis, mjölk, smör och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa blandningen dekorativt i spritspåse på en silikonmat och frys den. Alternativ: Forma blandningen med en sked i quenells, lägg på en silikonmat och frys.
Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.
För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!
Kalorier 1139 kj / 272 kcal
Salt 0,5 g
Fett 20,5 g
-Varav mättade fettsyror 3,9 g
Kolhydrater 12 g
-Varav socker 4,3 g
Fiber 4,5 g
Protein 8,3 g
ÄGGRÖRATIMBAL PÅ BRÖD, MED CHAMPINJONER
Du gör nu timbal diet själv. Enkelt och mycket känsligt
700 g torskfilé,
kokt 200 ml fiskfond eller grönsaksbuljong
100 ml vispgrädde
40 g GeleaCold
Torsk: Puré ångad/stekt torskfilé med fiskbuljong/buljong, grädde och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. För en trevligare presentation, strö silikonformen med mald svartpeppar innan du fyller. Fyll blandningen i silikonformen "fiskfilé" (Fischfilet) med hjälp av en spritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys.
500 g Basmatiris
300 ml kallt vatten
200 ml olja
40 g GELEAcold
Salt, muskot
Basmatiris: Koka basmatiris mjukt, skölj med kallt vatten och puré med vatten, olja och kryddor i 5 minuter. Tillsätt GeleaCold och mixar i 20 sek. Fyll massan med en spritspåse i silikonformen "ärter", sprid jämnt i formen med locket och frys. Tipp: Fryst, kokt ris är lättare att bearbeta och blir luftigare och krämigare i konsistens
700 g morötter frusna
300 ml grönsaksbuljong
40 g GeleaCold
Salt, socker, muskot
Morötter: Puré morötter, buljong och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sekunder. Fyll Massan med spritspåse i silikonform "baby morötter" (Baby Karotten) och frys.
1000 g tomat, skalade
40 g GeleaCold
Salt, peppar, socker
Körsbärstomater: Puré tomaterna med kryddor i 5 min. fin, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Fyll blandningen i en halvcirkelformad silikonform och frys. Alternativt: Fyll blandningen i en spraypåse med perforerad tyll, spritsa små bollar på en silikonmat och frys.
Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.
För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!
Kalorier 1314 kj / 313 kcal
Salt 0,7 g
Fett 16,9 g
-Varav mättade fettsyror 4,0 g
Kolhydrater 21,2 g
-Varav socker 8,4 g
Fiber 6,5 g
Protein 16 g
ÄGGRÖRATIMBAL PÅ BRÖD, MED CHAMPINJONER
Du gör nu timbal diet själv. Enkelt och mycket känsligt
700 g Kassler kokt
300 ml köttbuljong
40 g GeleaCold
Paprikapulver
Kassler: Mixa Kassler med buljong och kryddor i 5 min. fint och slätt. Tillsätt GeleaCold och mixa ytterligare i 20 sekunder. För ett vackrare utseende kan du strö över lite paprikapulver i silikonformen innan du fyller dem. Fyll blandningen i silikonformen "Kotlett" med hjälp av en engångsspritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys.
1000 g Sauerkraut
40 g GELEAcold
Sauerkraut: Puré surkålen i 5 min. Fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fylla massan i silikonformen "spenat" med hjälp av en engångsspritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys. Alternativt: Använd en Spätzle- eller potatispress eller en spritspåse med en rund tyll.
500 g kokt möjliga potatis kallt eller fryst
300 ml kall mjölk
200 g smällt smör
40 g GeleaCold
salt, Muskot
Potatismos: Puré potatis, mjölk, smör och kryddor i 5 min. fin och slätt. Tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Spritsa Massan med hjälp av en engång spritspåse och stjärntyll på en silikonmat till dekorativa mönster och frysa
Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.
För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!
Kalorier 1121 kj / 268 kcal
Salt 4,6 g
Fett 18,8 g
-Varav mättade fettsyror 10 g
Kolhydrater 10,9 g
-Varav socker 4 g
Fiber 4,2 g
ÄGGRÖRATIMBAL PÅ BRÖD, MED CHAMPINJONER
Du gör nu timbal diet själv. Enkelt och mycket känsligt
Kyckling frikassé: Puré alla ingredienser fint och slätt i 5 min, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Bred ut blandningen i en foliefodrad rektangulär form ca 1,5 cm hög, frys den och skär sedan i kuber.
250 g ärtor & morötter fryst
100 ml grönsaksbuljong
50 ml smält smör
15 g GeleaCold
Salt och peppar
Ärtor & morötter: Puré morötter/ärtor individuellt med grönsaksbuljong och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mix i 20 sek. Bred massorna i en foliefodrad rektangulär form som är ca 1,5 cm hög, frys dem och skär dem sedan i kuber.
250 g sparris kokt
70 ml sparrisfond
20 ml smält smör
15 g GeleaCold
Salt och socker
Sparris: Puré sparris med fond, smör och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa massan med en spritspåse i silikonformen "sparris" (Spargel), sätt locket på den och frys.
500 g Basmatiris kokt, kall
300 ml kall vatten
200 ml rapsolja
40 g GeleaCold
Basmatiris: Puré basmatiris med vatten och olja i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa massan i silikonformen ”ärtor” (Erbsen) fördela jämnt i formen sätt på locket och frys.
Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Häll över såsen efteråt.
För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!
Kalorier 1029 kj / 246 kcal
Salt 0,4 g
Fett 16,5 g
-Varav mättade fettsyror 3,8 g
Kolhydrater 14,9 g
-Varav socker 1,9 g
Fiber 4,4 g
ÄGGRÖRATIMBAL PÅ BRÖD, MED CHAMPINJONER
Du gör nu timbal diet själv. Enkelt och mycket känsligt
Spaghetti 500 g kokt pasta,
kallt / fryst 300 ml kall vatten
30 g Parmesan,
riven 200 ml Rapsolja
40 g GeleaCold
salt, muskot
Spaghetti: Puré kokt pasta med vatten, rapsolja, parmesan och kryddor i 5 min. fint och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sekunder. Spritsa blandningen på en GN-silikonmat med hjälp av en engång spritspåse och en rund tyll för att skapa vackra ”näst” och frysa.
350 g Zucchini stekt kallt / fryst
125 ml grönsaksbuljong
15 ml Rapsolja
20 g GeleaCold
salt, muskot
Zucchini: Puré zucchini, buljong, olja och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen i en silikonform "kub" med hjälp av en spritspåse, med locket jämnt fördela och frysa formen
350 g Zucchini stekt kallt / fryst
125 ml grönsaksbuljong
15 ml Rapsolja
20 g GeleaCold
salt, muskot
Zucchini: Puré zucchini, buljong, olja och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GELAcold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen i en silikonform "kub" med hjälp av en spritspåse, med locket jämnt fördela och frysa formen.
500 ml Tomatsås
Tomatsås: Koka upp tomatsås och nappera.
Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.
För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!
Kalorier 907 kj / 29 17cal
Salt 0,5 g
Fett 16,7 g
- Varav mättade fettsyror 2,1 g
Kolhydrater 12,2 g
-Varav socker 2,1 g
Fiber 3 g
Protein 3,4 g
ÄGGRÖRATIMBAL PÅ BRÖD, MED CHAMPINJONER
Du gör nu timbal diet själv. Enkelt och mycket känsligt
225 g sparris kokt
60 ml sparrisfond eller grönsaksbuljong
12 g GeleaCold
salt, socker
Sparris: Puré den kokta sparrisen med sparris buljongen eller grönsaksbuljongen i 5 min. fint och slätt. Tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen med en spritspåse i sparrisformen, täck med locket och frys.
105 g kokt skinka
45 ml buljong
6 g GeleaCold
Skinka tärningar: Puré den kokta skinkan med buljong i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sekunder. Spritsa massan med en spritspåse i en isbitform (storlek 1x1 cm), täck med folie och frys. Alternativt: Fyll i en spraypåse med perforerad tyll, spritsa små droppar på en silikonmat dekorativt och frys.
750 g Paprikastrimlor (frysta)
250 ml Grönsaksbuljong
30 ml Olivolja
40 g GeleaCold
Salt, peppar
100 g smält smör
3 st äggula
125 ml sparrisfond kallt
salt, peppar, citronsaft
Vispa äggulorna med den kalla sparrisbuljongen i ett vattenbad till 70 grader krämig. Gradvis tillsätt smöret och krydda efter smak.
500 g potatis mjöligt, kokt
300 ml kall mjölk
200 g smält smör
40 g GeleaCold
Muskot, salt, peppar
Potatismos: Puré potatis, mjölk, smör och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Spritsa blandningen dekorativt med hjälp av en spritspåse på en GN-plåt och frys den. Alternativt: Forma blandningen med en sked till vackra queneller, sätt på en silikonmat och frys.
Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.
För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!
Kalorier 1239 kj / 296 kcal
Fett 21,9 g
Varav mättade fettsyror 11,2 g
Kolhydrater 15,2 g
Varav socker 4,8 g
Protein 8,0 g
Salt 0,6 g
Fiber 4,1 g
ÄGGRÖRATIMBAL PÅ BRÖD, MED CHAMPINJONER
Du gör nu timbal diet själv. Enkelt och mycket känsligt