Spaghetti timbal med tomatsås, zucchini tärningar

biozoon_rezepte_spaghetti.jpg


Spaghetti 500 g kokt pasta,

kallt / fryst 300 ml kall vatten

30 g Parmesan,

riven 200 ml Rapsolja

40 g GeleaCold

salt, muskot

Spaghetti: Puré kokt pasta med vatten, rapsolja, parmesan och kryddor i 5 min. fint och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sekunder. Spritsa blandningen på en GN-silikonmat med hjälp av en engång spritspåse och en rund tyll för att skapa vackra ”näst” och frysa.

Zucchini grön

350 g Zucchini stekt kallt / fryst

125 ml grönsaksbuljong

15 ml Rapsolja

20 g GeleaCold

salt, muskot

Zucchini: Puré zucchini, buljong, olja och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen i en silikonform "kub" med hjälp av en spritspåse, med locket jämnt fördela och frysa formen

Zucchini gul

350 g Zucchini stekt kallt / fryst

125 ml grönsaksbuljong

15 ml Rapsolja

20 g GeleaCold

salt, muskot

Zucchini: Puré zucchini, buljong, olja och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GELAcold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen i en silikonform "kub" med hjälp av en spritspåse, med locket jämnt fördela och frysa formen.

Tomatsås

500 ml Tomatsås

Tomatsås: Koka upp tomatsås och nappera.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 907 kj / 29 17cal

Salt 0,5 g

Fett 16,7 g

- Varav mättade fettsyror 2,1 g

Kolhydrater 12,2 g

-Varav socker 2,1 g

Fiber 3 g

Protein 3,4 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept: