Äggröra timbal på smoothbröd & champinjoner

biozoon_rezepte_ruehrei.jpg

Äggröra

650 g äggröra, kryddat

200 ml mjölk

150 ml rapsolja

40 g GELEAcold

Äggröra: Mixa äggröra med kryddor, mjölk och olja i 5 min. fin och slätt, tillsätt GELAcold och mixa i 20 sek. Spritsa blandningen dekorativt med en spritspåse och stjärntyll på en silikonmat.

#Bröd# Smoothbrot

300 g Råggbröd, torkat

700 ml vatten

200 g Smoothbrot Pulver

Bröd: Blötlägg torrt bröd med vatten i ca 1 timme och puré i ca 20 sekunder. Med en whisp, blanda in ”Smoothbrot” brödblandningen under massan.Lägg ut plastfilm på en brödform, fyll i blandningen och täck med plastfilm. Baka brödet i 90 minuter vid 115 grader med ånga och låt svalna.

Champinjon

900 g champinjon, kokt utan vätska

100 ml Champinjon fond

40 g GELEAcold

Salt, peppar

Champinjon: Puré champinjoner med fond och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GELAcold och mixa i 20 sek. Med en spritspåse fyll en halvcirkelformad silikonform täck och frysa. Alternativ: Spritsa blandningen på en silikonmat med en spritspåse och en perforerad tyll i svampform.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1239 kj / 296 kcal

Salt 0,6 g

Fett 21,9 g

-Varav mättade fettsyror 11,2 g

Kolhydrater 15,2 g

-Varav socker 4,8 g

Fiber 4,1 g

Protein 8,0 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept: