Torsk timbal med ris, morötter & tomat

biozoon_rezept_kabeljau2.jpg

Torsktimbal

700 g torskfilé,

kokt 200 ml fiskfond eller grönsaksbuljong

100 ml vispgrädde

40 g GeleaCold

Torsk: Puré ångad/stekt torskfilé med fiskbuljong/buljong, grädde och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. För en trevligare presentation, strö silikonformen med mald svartpeppar innan du fyller. Fyll blandningen i silikonformen "fiskfilé" (Fischfilet) med hjälp av en spritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys.

Basmatiristimbal

500 g Basmatiris

300 ml kallt vatten

200 ml olja

40 g GELEAcold

Salt, muskot

Basmatiris: Koka basmatiris mjukt, skölj med kallt vatten och puré med vatten, olja och kryddor i 5 minuter. Tillsätt GeleaCold och mixar i 20 sek. Fyll massan med en spritspåse i silikonformen "ärter", sprid jämnt i formen med locket och frys. Tipp: Fryst, kokt ris är lättare att bearbeta och blir luftigare och krämigare i konsistens

Morötter

700 g morötter frusna

300 ml grönsaksbuljong

40 g GeleaCold

Salt, socker, muskot

Morötter: Puré morötter, buljong och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sekunder. Fyll Massan med spritspåse i silikonform "baby morötter" (Baby Karotten) och frys.

Körsbärstomater

1000 g tomat, skalade

40 g GeleaCold

Salt, peppar, socker

Körsbärstomater: Puré tomaterna med kryddor i 5 min. fin, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Fyll blandningen i en halvcirkelformad silikonform och frys. Alternativt: Fyll blandningen i en spraypåse med perforerad tyll, spritsa små bollar på en silikonmat och frys.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1314 kj / 313 kcal

Salt 0,7 g

Fett 16,9 g

-Varav mättade fettsyror 4,0 g

Kolhydrater 21,2 g

-Varav socker 8,4 g

Fiber 6,5 g

Protein 16 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept: