Torsktimbal
700 g torskfilé,
kokt 200 ml fiskfond eller grönsaksbuljong
100 ml vispgrädde
40 g GeleaCold
Torsk: Puré ångad/stekt torskfilé med fiskbuljong/buljong, grädde och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. För en trevligare presentation, strö silikonformen med mald svartpeppar innan du fyller. Fyll blandningen i silikonformen "fiskfilé" (Fischfilet) med hjälp av en spritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys.
Basmatiristimbal
500 g Basmatiris
300 ml kallt vatten
200 ml olja
40 g GELEAcold
Salt, muskot
Basmatiris: Koka basmatiris mjukt, skölj med kallt vatten och puré med vatten, olja och kryddor i 5 minuter. Tillsätt GeleaCold och mixar i 20 sek. Fyll massan med en spritspåse i silikonformen "ärter", sprid jämnt i formen med locket och frys. Tipp: Fryst, kokt ris är lättare att bearbeta och blir luftigare och krämigare i konsistens
Morötter
700 g morötter frusna
300 ml grönsaksbuljong
40 g GeleaCold
Salt, socker, muskot
Morötter: Puré morötter, buljong och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sekunder. Fyll Massan med spritspåse i silikonform "baby morötter" (Baby Karotten) och frys.
Körsbärstomater
1000 g tomat, skalade
40 g GeleaCold
Salt, peppar, socker
Körsbärstomater: Puré tomaterna med kryddor i 5 min. fin, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Fyll blandningen i en halvcirkelformad silikonform och frys. Alternativt: Fyll blandningen i en spraypåse med perforerad tyll, spritsa små bollar på en silikonmat och frys.
Värma upp:
Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.
Kökstips:
För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!
Näringsvärde per portion (ca. 220 g)
Kalorier 1314 kj / 313 kcal
Salt 0,7 g
Fett 16,9 g
-Varav mättade fettsyror 4,0 g
Kolhydrater 21,2 g
-Varav socker 8,4 g
Fiber 6,5 g
Protein 16 g