Sparris
225 g sparris kokt
60 ml sparrisfond eller grönsaksbuljong
12 g GeleaCold
salt, socker
Sparris: Puré den kokta sparrisen med sparris buljongen eller grönsaksbuljongen i 5 min. fint och slätt. Tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen med en spritspåse i sparrisformen, täck med locket och frys.
Skinka
105 g kokt skinka
45 ml buljong
6 g GeleaCold
Skinka tärningar: Puré den kokta skinkan med buljong i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sekunder. Spritsa massan med en spritspåse i en isbitform (storlek 1x1 cm), täck med folie och frys. Alternativt: Fyll i en spraypåse med perforerad tyll, spritsa små droppar på en silikonmat dekorativt och frys.
paprika
750 g Paprikastrimlor (frysta)
250 ml Grönsaksbuljong
30 ml Olivolja
40 g GeleaCold
Salt, peppar
Hollandaise sås
100 g smält smör
3 st äggula
125 ml sparrisfond kallt
salt, peppar, citronsaft
Vispa äggulorna med den kalla sparrisbuljongen i ett vattenbad till 70 grader krämig. Gradvis tillsätt smöret och krydda efter smak.
Potatismos
500 g potatis mjöligt, kokt
300 ml kall mjölk
200 g smält smör
40 g GeleaCold
Muskot, salt, peppar
Potatismos: Puré potatis, mjölk, smör och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Spritsa blandningen dekorativt med hjälp av en spritspåse på en GN-plåt och frys den. Alternativt: Forma blandningen med en sked till vackra queneller, sätt på en silikonmat och frys.
Värma upp:
Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.
Kökstips:
För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!
Näringsvärde per portion (ca. 220 g)
Kalorier 1239 kj / 296 kcal
Fett 21,9 g
Varav mättade fettsyror 11,2 g
Kolhydrater 15,2 g
Varav socker 4,8 g
Protein 8,0 g
Salt 0,6 g
Fiber 4,1 g