Sparris timbal med skinka, hollandaisesås & potatismos

biozoon_rezept_spargel.jpg


Sparris

225 g sparris kokt

60 ml sparrisfond eller grönsaksbuljong

12 g GeleaCold

salt, socker

Sparris: Puré den kokta sparrisen med sparris buljongen eller grönsaksbuljongen i 5 min. fint och slätt. Tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen med en spritspåse i sparrisformen, täck med locket och frys.

Skinka

105 g kokt skinka

45 ml buljong

6 g GeleaCold


Skinka tärningar: Puré den kokta skinkan med buljong i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sekunder. Spritsa massan med en spritspåse i en isbitform (storlek 1x1 cm), täck med folie och frys. Alternativt: Fyll i en spraypåse med perforerad tyll, spritsa små droppar på en silikonmat dekorativt och frys.

paprika 

750 g Paprikastrimlor (frysta) 

250 ml Grönsaksbuljong 

30 ml Olivolja 

40 g GeleaCold 

Salt, peppar

Hollandaise sås

100 g smält smör

3 st äggula

125 ml sparrisfond kallt

salt, peppar, citronsaft

Vispa äggulorna med den kalla sparrisbuljongen i ett vattenbad till 70 grader krämig. Gradvis tillsätt smöret och krydda efter smak.

Potatismos

500 g potatis mjöligt, kokt

300 ml kall mjölk

200 g smält smör

40 g GeleaCold

Muskot, salt, peppar

Potatismos: Puré potatis, mjölk, smör och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Spritsa blandningen dekorativt med hjälp av en spritspåse på en GN-plåt och frys den. Alternativt: Forma blandningen med en sked till vackra queneller, sätt på en silikonmat och frys.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1239 kj / 296 kcal

Fett 21,9 g

Varav mättade fettsyror 11,2 g

Kolhydrater 15,2 g

Varav socker 4,8 g

Protein 8,0 g

Salt 0,6 g

Fiber 4,1 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept: