Currykorv timbal med pommes & pikant sås

biozoon_rezepte_currywurst.jpg

Currywurst

500 g Bratwurst,

stekt 200 g kalkonbröst,

stekt 300 ml grönsaksbuljong

40 g GeleaCold

Curry

Currywurst: Puré bratwurst med kalkonkött, kryddor och buljong i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. För en trevligare presentation kan du strö lite currypulver i silikonformen innan du fyller dem. Fyll blandningen i silikonformen "Bratwurst" med hjälp av en engångsspritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys

Pommes frites

400 g Pommes Frites, friterat

100 ml olja

500 ml kall vatten

40 g GeleaCold

Salt, Paprikapulver

Pommes frites: Pure pommes frites med olja, vatten och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen i silikonformen "sparris" med hjälp av en engångssritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys. Skär till önskat storlek innan du regenererar. Alternativ: Spritsa blandningen på ett silikonmat med en spritspåse och perforerad tyll i önskat längt.

Pikant Sås

250 ml sky

250 ml Curryketchup

Currypulver, Chili

Pikante Sås: Koka upp sky och curryketchup och smaka av med kryddorna

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1146 kj / 274cal

Salt 2,4 g

Fett 19,9 g

-Varav mättade fettsyror 6,9 g

Kolhydrater 14,7 g

-Varav socker 6,3 g

Fiber 2,6 g

Protein 8,6 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept: