Kycklinglår timbal, kålrabbi & sötpotatis pure

biozoon_rezept_ha%CC%88hnchenschenkel.jpg

Kycklinglårfilé

600 g Kokt kycklingkött         

100 ml Rapsolja                     

300 ml Kycklingbuljong           

40 g GeleaCold                      

Salt, paprika

Kycklinglårfilé:  Blanda kokt kycklinglår filé, hönsbuljong, olja och smaksättning till en mycket fin puré i 5 minuter tillsätt sedan GeleaCold och rör i 20 sekunder. För ett mer attraktivt utseende, strö silikonformen med lite paprika innan du fyller. Rör massan i en "Kycklinglår" silikonform med en spritspåse, använd ett lock för att sprida den jämnt i formen sedan frysa. 

Kålrabbi 

750 g Kålrabbi (fryst)             

150 ml Grönsaksbuljong       

100 ml vispgrädde                             

40 g GeleaCold               

Muskot, salt, socker 

Kålrabbi: Blanda kålrabbi, buljongen, grädde och smaksättning till en mycket fin puré i 5 minuter sedan lägg till GeleaCold och rör i 20 sekunder. Fyll massan i en "Baby Morötter" silikon form med en spritspåse, använd ett lock för att sprida den jämnt i formen, sedan frysa. 

Alternativt:  Fyll massan i en isbit silikonform (kubstorlek 1x1 cm) eller en spritspåse med en rund munstycke och spritsa dekorativa former på en GN bakplåt sedan frysa. 

Sötpotatispuré 

750 g Kokt sötpotatis (kall)     

200 ml Grönsaksbuljong         

50 g Smält smör                        

40 g GeleaCold                      

Salt, peppar, socker

Sötpotatispuré:  Blanda kokt sötpotatis, grönsaksbuljong, smör och smaksättning till en mycket fin puré i 5 minuter tillsätt sedan GeleaCold och rör i 20 sekunder. Använd en spritspåse med ett stort stjärnformat munstycke för att spritsa dekorativa former på en GN-bakplåt och frys sedan. 

Alternativ:  Använd en sked för att forma massan till dumplings, placera på en GN bakplåt sedan frysa.

Tips från kök: 

Ju finare puré, desto bättre resultat! Vi rekommenderar Robot Coupe Blixer och en pureeing tid på 5 minuter. Täck och värm i mikron i max. 5 minuter vid medelvärme (400W). Testa värmebeteende i förväg!