Kycklinglårfilé
600 g Kokt kycklingkött
100 ml Rapsolja
300 ml Kycklingbuljong
40 g GeleaCold
Salt, paprika
Kycklinglårfilé: Blanda kokt kycklinglår filé, hönsbuljong, olja och smaksättning till en mycket fin puré i 5 minuter tillsätt sedan GeleaCold och rör i 20 sekunder. För ett mer attraktivt utseende, strö silikonformen med lite paprika innan du fyller. Rör massan i en "Kycklinglår" silikonform med en spritspåse, använd ett lock för att sprida den jämnt i formen sedan frysa.
Kålrabbi
750 g Kålrabbi (fryst)
150 ml Grönsaksbuljong
100 ml vispgrädde
40 g GeleaCold
Muskot, salt, socker
Kålrabbi: Blanda kålrabbi, buljongen, grädde och smaksättning till en mycket fin puré i 5 minuter sedan lägg till GeleaCold och rör i 20 sekunder. Fyll massan i en "Baby Morötter" silikon form med en spritspåse, använd ett lock för att sprida den jämnt i formen, sedan frysa.
Alternativt: Fyll massan i en isbit silikonform (kubstorlek 1x1 cm) eller en spritspåse med en rund munstycke och spritsa dekorativa former på en GN bakplåt sedan frysa.
Sötpotatispuré
750 g Kokt sötpotatis (kall)
200 ml Grönsaksbuljong
50 g Smält smör
40 g GeleaCold
Salt, peppar, socker
Sötpotatispuré: Blanda kokt sötpotatis, grönsaksbuljong, smör och smaksättning till en mycket fin puré i 5 minuter tillsätt sedan GeleaCold och rör i 20 sekunder. Använd en spritspåse med ett stort stjärnformat munstycke för att spritsa dekorativa former på en GN-bakplåt och frys sedan.
Alternativ: Använd en sked för att forma massan till dumplings, placera på en GN bakplåt sedan frysa.
Tips från kök:
Ju finare puré, desto bättre resultat! Vi rekommenderar Robot Coupe Blixer och en pureeing tid på 5 minuter. Täck och värm i mikron i max. 5 minuter vid medelvärme (400W). Testa värmebeteende i förväg!