Gulasch timbal med spätzle & tärnad paprika

biozoon_rezept_gulasch.jpg


Gulasch 

700 g Färdigkokt gulasch (kött/ såsförhållande 1:1) 

300 ml köttbuljong 

40 g GeleaCold 

Gulasch:  Blanda färdig kokt gulasch och nötkött lager en mycket fin puré i 5 minuter sedan tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sekunder. Spritsa massan i en "Gulasch" silikonform med en engångs spritspåse, använd ett lock för att sprida den jämnt i formen sedan frysa. 

Spätzle 

500 g Spaetzle (mjukkokt eller kokt fryst spaetzle) 

300 ml Kallt vatten

200 ml Rapsolja 

40 g GeleaCold 

Salt, muskot

Spätzle: Blanda kokt spaetzle, kallt vatten och olja till en mycket fin puré i 5 minuter. Smaka av med lite salt och muskot efter smak och tillsätt sedan GeleaCold och mixa i 20 sekunder. Tryck massan med hjälp av en potatispress eller en spritspåsepåse med ett spaghettimunstycke i dekorativa näst på en GN-bakplåt och frys sedan. 

Tips: Frysta spaetzle är lättare att bearbeta och producera en fluffigare och krämigare konsistens 

paprika 

750 g Paprikastrimlor (frysta) 

250 ml Grönsaksbuljong 

30 ml Olivolja 

40 g GeleaCold 

Salt, peppar

Paprika: Blanda paprikastrimlor, buljong, olivolja och smaksättningar till en mycket fin puré i 5 minuter tillsätt sedan GeleaCold och mixa i 20 sekunder. Spritsa massan i en silikon isbitform (kubstorlek 1x1 cm), täck med plastfolie sedan frysa. 

Alternativt:  Fyll massan i en spritspåse med ett runt eller stjärn format munstycke och spritsa dekorativa former på en GN bakplåt sedan frysa. 

Tips från kök:

Ju finare puré, desto bättre resultat! Vi rekommenderar Robot Coupe Blixer och en pureeing tid på 5 minuter. Täck och värm i mikron i max. 5 minuter vid medelvärme (400W).