Ankbröst timbal med äpple, rödkål & kroppkåka

biozoon_rezept_entenbrust1.jpg

Ankbröst

700 g ankbröst genomstekt

300 ml grönsaksbuljong

40 g GeleaCold

Ankbröst: Puré ankbröstet med buljong i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. För ett vackrare utseende kan du strö paprikapulver i silikonformen ”kycklingbröst” (Hühnerbrust) innan du fyller den. Spritsa massan med hjälp av en spritspåse i silikonformen, fördela jämnt i formen med locket och frys

Rödkål med äpple

1000 g kokt rödkål med äpple

40 g GeleaCold

Rödkål med äpple: Puré äpple rödkål i 5 min. fin och slött, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Fyll massan i silikonformen "spenat" med hjälp av en spritspåse, fördela massan med locket jämnt i formen och frys. Alternativ: Spritsa blandningen dekorativt på en silikonmat med en Spätzle/potatispress eller med en spritspåse med rund tyll.

Kroppkakor

500 g kroppkakor kokt

300 ml kall vatten

200 ml olja

40 g GeleaCold

Salt och muskot

Kroppkakor: Puré de kokta kroppkakorna med kallt vatten och oljan i 5 min. Om det behövs, smaka med lite salt och muskotnöt. Tillsätt GELAcold och mixa i 20 sekunder. Fyll blandningen i en halvcirkelform av silikon, täck med folie och frys. Alternativ: Forma blandningen med en sked till quenells, sätt på en silikonmat och frys.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1139 kj / 272 kcal

Salt 0,5 g

Fett 20,5 g

-Varav mättade fettsyror 3,9 g

Kolhydrater 12 g

-Varav socker 4,3 g

Fiber 4,5 g

Protein 8,3 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept: