Fläskstektimbal
700 g stekt fläskestek
300 ml köttbuljong
40 g GeleaCold
Fläskstek: Mixar stekt fläskstek med buljongen i 5 min. fin och slätt. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. För en finare presentation, strö silikonformen med lite paprikapulver innan du fyller dem. Tillsätt blandningen till silikonformen "rostskiva"(Bratenscheibe) med hjälp av en spritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys. Alternativ: Fyllmassan i en lagd låda eller tunnelform och frys. Denna metod är särskilt användbar när större kvantiteter behövs. Regenereringstiden måste förlängas i enlighet med detta.
Haricot vert
700 g haricot vert fryst
50 g stekt bacon
250 ml grönsaksbuljong
40 g GeleaCold
dragon, salt, peppar
Haricot vert: Puré haricot vert med baconbitarna och buljongen i 5 minuter. Lägg till GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa massan med en spritspåse i silikonformen ”böner” (Bohnen) fördela jämnt i formen med locket och frys. Alternativ: Fyll massan i en spritspåse med stjärntyll och spritsa dekorativt formade mönster på en silikonmat och frys.
Stomppotatis
500 g kokt potatis kallt eller frusna potatis tärningar
300 ml kall mjölk
200 g smält smör
40 g GeleaCold
Muskot, salt och peppar
Stomppotatis: Puré potatis, mjölk, smör och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa blandningen dekorativt i spritspåse på en silikonmat och frys den. Alternativ: Forma blandningen med en sked i quenells, lägg på en silikonmat och frys.
Värma upp:
Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.
Kökstips:
För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!
Näringsvärde per portion (ca. 220 g)
Kalorier 1139 kj / 272 kcal
Salt 0,5 g
Fett 20,5 g
-Varav mättade fettsyror 3,9 g
Kolhydrater 12 g
-Varav socker 4,3 g
Fiber 4,5 g
Protein 8,3 g