Fläskstek timbal med haricot vert, stomppotatis

biozoon_rezept_braten.jpg

Fläskstektimbal

700 g stekt fläskestek

300 ml köttbuljong

40 g GeleaCold

Fläskstek: Mixar stekt fläskstek med buljongen i 5 min. fin och slätt. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. För en finare presentation, strö silikonformen med lite paprikapulver innan du fyller dem. Tillsätt blandningen till silikonformen "rostskiva"(Bratenscheibe) med hjälp av en spritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys. Alternativ: Fyllmassan i en lagd låda eller tunnelform och frys. Denna metod är särskilt användbar när större kvantiteter behövs. Regenereringstiden måste förlängas i enlighet med detta.

Haricot vert

700 g haricot vert fryst

50 g stekt bacon

250 ml grönsaksbuljong

40 g GeleaCold

dragon, salt, peppar

Haricot vert: Puré haricot vert med baconbitarna och buljongen i 5 minuter. Lägg till GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa massan med en spritspåse i silikonformen ”böner” (Bohnen) fördela jämnt i formen med locket och frys. Alternativ: Fyll massan i en spritspåse med stjärntyll och spritsa dekorativt formade mönster på en silikonmat och frys.

Stomppotatis

500 g kokt potatis kallt eller frusna potatis tärningar

300 ml kall mjölk

200 g smält smör

40 g GeleaCold

Muskot, salt och peppar

Stomppotatis: Puré potatis, mjölk, smör och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa blandningen dekorativt i spritspåse på en silikonmat och frys den. Alternativ: Forma blandningen med en sked i quenells, lägg på en silikonmat och frys.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1139 kj / 272 kcal

Salt 0,5 g

Fett 20,5 g

-Varav mättade fettsyror 3,9 g

Kolhydrater 12 g

-Varav socker 4,3 g

Fiber 4,5 g

Protein 8,3 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept: