Kyckling frikassé
700 g kycklingbröst kokt
250 ml kycklingbuljong
50 ml rapsolja
40 g GeleaCold
Kyckling frikassé: Puré alla ingredienser fint och slätt i 5 min, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Bred ut blandningen i en foliefodrad rektangulär form ca 1,5 cm hög, frys den och skär sedan i kuber.
Ärtor & morötter
250 g ärtor & morötter fryst
100 ml grönsaksbuljong
50 ml smält smör
15 g GeleaCold
Salt och peppar
Ärtor & morötter: Puré morötter/ärtor individuellt med grönsaksbuljong och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mix i 20 sek. Bred massorna i en foliefodrad rektangulär form som är ca 1,5 cm hög, frys dem och skär dem sedan i kuber.
Sparris
250 g sparris kokt
70 ml sparrisfond
20 ml smält smör
15 g GeleaCold
Salt och socker
Sparris: Puré sparris med fond, smör och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa massan med en spritspåse i silikonformen "sparris" (Spargel), sätt locket på den och frys.
Basmatiris
500 g Basmatiris kokt, kall
300 ml kall vatten
200 ml rapsolja
40 g GeleaCold
Basmatiris: Puré basmatiris med vatten och olja i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa massan i silikonformen ”ärtor” (Erbsen) fördela jämnt i formen sätt på locket och frys.
Värma upp:
Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Häll över såsen efteråt.
tips:
För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!
Näringsvärde per portion (ca. 220 g)
Kalorier 1029 kj / 246 kcal
Salt 0,4 g
Fett 16,5 g
-Varav mättade fettsyror 3,8 g
Kolhydrater 14,9 g
-Varav socker 1,9 g
Fiber 4,4 g