Kyckling fricassee med ärtor, morötter, sparris och ris

biozoon_rezepte_huehnerfrikasse.jpg

Kyckling frikassé

700 g kycklingbröst kokt

250 ml kycklingbuljong

50 ml rapsolja

40 g GeleaCold

Kyckling frikassé: Puré alla ingredienser fint och slätt i 5 min, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Bred ut blandningen i en foliefodrad rektangulär form ca 1,5 cm hög, frys den och skär sedan i kuber.

Ärtor & morötter

250 g ärtor & morötter fryst

100 ml grönsaksbuljong

50 ml smält smör

15 g GeleaCold

Salt och peppar

Ärtor & morötter: Puré morötter/ärtor individuellt med grönsaksbuljong och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mix i 20 sek. Bred massorna i en foliefodrad rektangulär form som är ca 1,5 cm hög, frys dem och skär dem sedan i kuber.

Sparris

250 g sparris kokt

70 ml sparrisfond

20 ml smält smör

15 g GeleaCold

Salt och socker

Sparris: Puré sparris med fond, smör och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa massan med en spritspåse i silikonformen "sparris" (Spargel), sätt locket på den och frys.

Basmatiris

500 g Basmatiris kokt, kall

300 ml kall vatten

200 ml rapsolja

40 g GeleaCold

Basmatiris: Puré basmatiris med vatten och olja i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa massan i silikonformen ”ärtor” (Erbsen) fördela jämnt i formen sätt på locket och frys.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Häll över såsen efteråt.

tips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1029 kj / 246 kcal

Salt 0,4 g

Fett 16,5 g

-Varav mättade fettsyror 3,8 g

Kolhydrater 14,9 g

-Varav socker 1,9 g

Fiber 4,4 g

Protein 7,5 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept: