Kassler timbal med sauerkraut & potatismos

biozoon_rezepte_kassler.jpg

Kassler Kotlett

700 g Kassler kokt

300 ml köttbuljong

40 g GeleaCold

Paprikapulver

Kassler: Mixa Kassler med buljong och kryddor i 5 min. fint och slätt. Tillsätt GeleaCold och mixa ytterligare i 20 sekunder. För ett vackrare utseende kan du strö över lite paprikapulver i silikonformen innan du fyller dem. Fyll blandningen i silikonformen "Kotlett" med hjälp av en engångsspritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys.

Sauerkraut

1000 g Sauerkraut

40 g GELEAcold

Sauerkraut: Puré surkålen i 5 min. Fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fylla massan i silikonformen "spenat" med hjälp av en engångsspritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys. Alternativt: Använd en Spätzle- eller potatispress eller en spritspåse med en rund tyll.

Potatismos

500 g kokt möjliga potatis kallt eller fryst

300 ml kall mjölk

200 g smällt smör

40 g GeleaCold

salt, Muskot

Potatismos: Puré potatis, mjölk, smör och kryddor i 5 min. fin och slätt. Tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Spritsa Massan med hjälp av en engång spritspåse och stjärntyll på en silikonmat till dekorativa mönster och frysa

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1121 kj / 268 kcal

Salt 4,6 g

Fett 18,8 g

-Varav mättade fettsyror 10 g

Kolhydrater 10,9 g

-Varav socker 4 g

Fiber 4,2 g

Protein 11,3 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept: